Prva ženska liga (11. kolo): Predblagdansko slavlje Raguse i Medveščaka

KK Mursa – ŽKK Ragusa 58:90

Izuzetno raspoložena šuterska večer Raguse s lakoćom je razbila zonu domaćih igračica. Na prvu je izgledalo da će ekipa Raguse bez ikakvih problema odnijeti pobjedu iz Osijeka, no ekipa Murse uspijeva spustiti razliku u drugoj četvrtini. Treća četvrtina završava u egalu te se činilo da bi moglo doći i do preokreta. Ipak se Mursa raspala na kraju te pobjedu nosi Ragusa i to s visokih 32 koš razlike.

Petra Lovrić je za Mursu ostvarila double-double učinak sa 17 poena i 12 skokova, a 16 poena je uz 3 osvojene lopte ubacila Petra Šimunić.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Ragusina Carmen Miloglav s 22 poena, 8 skokova, 12 asistencija, 7 osvojenih, ali i 7 izgubljenih lopti. Romana Stojanovićje ubacila 19 poena, a Ana Haklička 18.

Kompletna statistika OVDJE.

Izjava trenera Murse Dražena Nikšića: „Utakmicu smo otvorili jako loše. Slabo smo se držali u obrani, probijali su nas sa svih strana i skok nam je bio loš. Kada smo ušli malo u ritam utakmice, razlika se smanjila, no nismo uspjeli ostati bistre glave dovoljno dugo da bi rezultat preokrenuli u našu korist.“

Izjava igračice Raguse Carmen Miloglav: “Zaslužena naša pobjeda. Dominirali smo od prve do zadnje minute, iako oni nisu lak protivnik, ja im skidam kapu kako se bore od prve minute bez obzira na položaj na ljestvici. Ušli smo koncentrirano, imali smo problema s faulima, ali izvukli smo to. Željela bih čestitati svojim curama na odličnom prvom dijelu sezone, ovakve rezultate nismo očekivali.“

 

ŽKK Medveščak – ŽKK Zadar 79:65

U derbiju ekipa pri samom vrhu tablice, pobjedu je odnio peterostruki prvak Medveščak. S jednakim omjerom pobjeda i poraza bilo je za očekivati da će se raditi o nešto težoj utakmici za obje ekipe. Medveščak je ušao u utakmicu nešto sporije no inače, no postepeno se vratio u igru i odnio pobjedu.

Matea Tadić, igračica Medveščaka, bila je najefikasnija s 29 postignutih poena, 4 asistencije i dvije osvojene lopte. Dobru je utakmicu odigrala i Ana Petrak s 15 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Ragusi je rezultatski daleko najviše pružila Ana Vrsaljko s 23 poena, no najbolju valorizaciju na utakmici imala je Ana Mandić s indeksom valorizacije od 29, 14 poena u košu i nevjerojatnih 20 skokova, od čega 7 u napadu.

Kompletna statistika OVDJE.

Trener Medveščaka, Braslav Turić: „Ušli smo u utakmicu prelagano i mekano, što se odrazilo na rezultat i kod nas unijelo jednu veliku nervozu. Kad smo popravili obranu i ponašanje, onda smo stabilizirali igru, te vratili rezultat i održali ga do kraja. Naše dvije playmakerice su bile odlične, a posebno Matea Tadić koja je bila “perjanica” večeras.“

 

(Fotografija: KK Mursa – ŽKK Ragusa)

 

IZVOR: HKS

Prva ženska liga: Raspored utakmica – 11. kolo<<

Leave a Reply

Your email address will not be published.